februarie 6, 2023

Autorizații temporare pentru utilizarea seminței de floarea-soarelui tratată cu Apron XL 350 ES și Lumisena 200 FS

Pentru campania de primăvară a anului 2022, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a autorizat utilizarea seminței de floarea-soarelui tratată cu APRON XL 350 ES și LUMISENA 200 FS.

”Pentru combaterea organismului dăunător <Plasmopara halstedii> se acordă autorizații temporare în perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022, necesare  tratării și utilizării semințelor de floarea-soarelui cu produsele de protecție a plantelor APRON XL 350 ES și LUMISENA 200 FS” se arată într-un comunicat al ministerului.

Decizia MADR vine în urma solicitării reprezentanților Federației Naționale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România, a Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, a Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal și a Asociației Producătorilor de Porumb din România.

Utilizarea semințelor de floare-soarelui tratate pentru combaterea organismului dăunător <Plasmopara halstedii> nu constituie niciun pericol pentru organismele nevizate, inclusiv pentru insectele polenizatoare.

Autorizațiile temporare reprezintă instrumente legale pe care le au la dispoziție statele membre pentru a asigura fermierilor accesul la produse de protecție a plantelor în situații unde există risc fitosanitar asupra culturii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut