octombrie 5, 2022

Autoritățile cumpără angiograf pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău

Un aparat vital pentru pacienții care suferă un infarct miocardic sau anevrisme cerebrale ar putea funcționa, de anul viitor, la Spialul Județean de Urgență Zalău.

În proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului judeţean, pe anul 2021, care va fi supus votului consilierilor în ședința de vineri, 26 noiembrie, figurează și alocarea unei părți din suma necesară achiziționării acestui aparat.

“Având în vedere necesitatea prestării unor servicii de calitate în domeniul sanitar, se impune achiziționarea unui angiograf pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Zalău estimat la valoarea 4.949.000 lei, sumă defalcată astfel: 5.000 lei pentru anul 2021 și diferența de 4.944.000 lei pentru anul 2022”, scrie în raportul de specialitate.

Angio­graful permite vizualizarea arterelor sau a vaselor îngustate din inimă, dar şi a vaselor din picioare, creier şi alte părţi ale corpului, și ajută la diag­nos­ticarea şi tratamentul pacienţilor cu probleme vasculare. În prezent, sălăjenii care au nevoie de astfel de investigaţii sunt direcţionaţi către unităţi sanitare care deţin angiograf, de exemplu la Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.