noiembrie 29, 2022

Autoritatile anunta zece zile de control intensiv in alimentatie

Vor fi echipe mixte din inspectori ai DSVSA, ai DSP si comisari de la Protectia consumatorilor


Cum in preajma marilor praznice achizitionarea unor cantitati sporite de alimente de catre cetateni a devenit un obicei, organele abilitate pentru controlul calitatii si provenienta acestora isi sporesc si ele activitatea. 

In Colegiul prefectural de vineri, Mircea Martin, directorul executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, a prezentat un plan de control avand ca tema “Respectarea normelor de igiena”. Controlul se va desfasura in perioada 21 – 31 decembrie la unitatile alimentare, depozitele de alimente, piete, targuri si unitati de alimentatie publica. Vor fi vizate in mod deosebit unitatile cu grad de risc mare.
Din echipele de control vor face parte inspectori din cadrul DSVSA, comisari de la Comisariatul de protectie a consumatorilor si inspectori din cadrul Directia de Sanatate Publica Salaj. stop_coloana
Cum am intrat in sezonul de sacrificare a porcilor, directorul Mircea Martin a tinut sa precizeze ca anul acesta in judet functioneaza 40 de centre de depistare a trichinelozei. Taxa pentru un examen trichineloscopic este de 9 lei.
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj spune ca, la solicitare, va acorda sprijinul necesar DSVSA, conform documentelor de cooperare inchiate in vederea efectuarii in comun de activitati de control in piete agro-alimentare si centre comerciale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *