octombrie 4, 2022

Autobuzul „Centenar Calator” va strabate toate orasele Salajului

Un autobuz expozitie dedicat evidentierii contributiei personalitatilor din Salaj la înfaptuirea României moderne, ce va face înconjurul judetului si o carte interactiva cu pagini cu texte, imagini, animatii 3D si filmari cu cele mai reprezentative date biografice si informatii despre Iuliu Maniu sunt doua din cele mai importante initiative ale pe care Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau si le propune pentru marcarea Anului Centenar.

rn

Consilierii municipali ai CL Zalau vor dezbate, în cadrul sedintei din 12 iulie, un proiect de hotarâre privind aprobarea încheierii unui Acord de parteneriat între Municipiul Zalau, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau si SC Transurbis SA Zalau în vederea derularii proiectului expozitional „Centenar Calator”.

rn

În cadrul acestui proiect, autobuzul-expozitie va fi inscriptionat pe exterior cu printuri legate de evenimentul celebrat, iar pe interior vor fi comunicate, în forme de etalare atractive legate de primul razboi mondial, respectiv de contributia oamenilor politici salajeni la constituirea României moderne.

rn

De asemenea, în interior va fi amplasat un sistem All in one PC info touch, unde vor putea fi vizionate materiale video, iar elevii vor putea juca diferite jocuri cu tematica istorica si culturala, la sfârsitul anului urmând sa fie desemnat si câstigatorul.

rn

Pe perioada desfasurarii proiectului, septembrie-decembrie, autobuzul expozitie va circula si va stationa în toate orasele judetului Salaj si în centrele zonale, accesul fiind liber tuturor persoanelor interesate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.