Austria impune noi reguli de călătorie pe teritoriul țării

0
304

Austria, una dintre destinațiile de concediu preferate ale românilor, în special în sezonul rece, înăsprește regulile de călătorie pe teritoriul său, în contextul pandemiei de Covid-19, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul austriac se aplică de vineri,15 ianuarie, 00:00.

Persoanele care călătoresc în Austria trebuie să se înregistreze online, anterior intrării pe teritoriul austriac, și să completeze formularul electronic Pre-Travel-Clearance-PTC. Documentul este disponibil online pe site-ul www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus/in-oesterreich/travel-clearance.html.

Documentele online sunt disponibile în limba germană și în limba engleză. Așadar, în momentul intrării pe teritoriul austriac, călătorii au obligația să prezinte confirmarea completării formularului menționat, în format electronic sau tipărit. În cazul în care călătorul nu se poate înregistra online, în mod excepțional, poate opta pentru completarea formularului tipizat și semnat olograf.

Transportatorii profesioniști de mărfuri, navetiștii, persoanele aflate în tranzit și persoanele care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate (ceremonii funerare) fac excepție de la măsura înregistrării electronice prin completarea formularului PTC.

Până la data de 31 martie 2021, persoanele care intră pe teritoriul țării, inclusiv cele venite din România, sunt nevoite să stea în carantină la domiciliu sau într-o locație adecvată pentru o perioadă de 10 zile. Dacă nu se poate face dovada domiciliului la o locație specificată în documente, se interzice intrarea pe teritoriul Austriei. Suportarea costurilor zilelor de carantină se face de către persoana în cauză. Carantina poate fi suspendată după 5 zile, dacă se face dovada unui test Covid antigen sau PCR negativ. Toate aceste măsuri se aplică inclusiv turiștilor, iar costurile trebuie suportate din bugetul personal.

Personalul diplomatic și angajații organizațiilor internaționale, personalul aflat în misiune umanitară, persoanele care intră din motive profesionale și cele care călătoresc din motive medicale alături de o persoană însoțitoare sunt exceptate de la plasarea în carantină pentru 10 zile dacă prezintă un test PCR-RT sau antigen pentru infecția cu SarsCov2 cu rezultat negativ, în limbile germană sau engleză, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul austriac.

Se permite tranzitul în regim permanent fără oprire (înnoptare) pe teritoriul țării, fără aplicarea măsurilor de carantinare/izolare sau test pentru infecția cu SarsCov2, dacă deplasarea spre statul de destinație are un motiv justificat.

Astfel, autoritățile pot solicita prezentarea de documente care să justifice intrarea în statul de destinație precum: acte de domiciliu, rezidență, drept de ședere, contract de muncă, adeverință de tratament medical imperios necesar sau adeverință de studii.

Ministerul Afacerilor de Externe recomandă tuturor celor care doresc să călătorească în străinătate informarea temeinică asupra măsurilor impuse de fiecare stat în parte, anterior deplasărilor spre aceste destinații.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.