februarie 9, 2023

Austria a intrat în carantină totală

Începând de luni, 22 noiembrie, Austria este în carantină totală, timp de trei săptămâni. Măsură, valabilă atât pentru nevaccinați cât și pentru cei vaccinați, a fost luată pentru a limita răspândirea cazurilor de Covid-19. De asemenea, pe fondul numărului mare de îmbolnăviri, Austria devine prima ţară din Uniunea Europeană care introduce vaccinarea obligatorie anti-Covid-19, din luna februarie a anului viitor.

În cele trei săptămâni de lockdown, austriecii vor putea părăsi locuinţa doar pentru a merge la locul de muncă, pentru a face cumpărături de strictă necesitate şi pentru a face activităţi sportive în spaţii deschise.

Școlile rămân deschise, iar părinţii decid dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia în data 13 decembrie, potrivit oficialilor asustrieci, în timp ce, în cazul persoanelor nevaccinate, nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, circa două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2.

Și Germania se gândește să introducă vaccinarea obligatorie

O parte a politicienilor germani iau în calcul și ei să introducă obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru populaţie, având în vedere “creşterea numărului de infectări şi ratele scăzute de vaccinare”. În Germania, procentul vaccinaților este de 68%.

”Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto şi de carantină pentru cei nevaccinaţi”, a afirmat Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU), pentru ziarul Die Welt.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut