Sportivii legitimați la Sport Club Municipal Zalău la secția Sport pentru persoanele cu nevoi speciale s-au întors acasă de la Campionatul Național de Para Atletism cu 12 medalii – una de aur, șase de argint și cinci de bronz – fiecare extrem de prețioasă și câștigată în urma sutelor de ore de antrenamente.
Patru sportivi au fost înscriși în competiție și toți patru au fost medaliați – veteranul Ioan Tirizică, Mariana Poja, Paul Drăgan și Petru Mărcuș.
Cele mai multe medalii au fost obținute de tânărul Paul Drăgan care a cucerit și medalia de aur, devenind campion național la alergare 100 metri.
Ioan Tirizică, liderul delegației sportivilor paralimpici ai SCM Zalău, a ținut să mulțumească primarului Ionel Ciunt și directorului SCM Zalău, Claudiu Bujor, pentru atenția, încrederea și sprijinul oferit sportivilor cu nevoi speciale din Zalău.
„Întreaga delegație a avut rezultate deosebite responsabil de grup fiind eu, iar din partea SCM Zalău, grupul a fost însoțit și consiliat de către domnul antrenor Mureșan Augustin. Mulțumim pe această cale domnului primar Ionel Ciunt la inițiativa și cu sprijinul căruia a fost formată în cadrul SCM Zalău Secția sportivă sportul pentru persoanele cu nevoi speciale și domnului Claudiu Bujor, directorul clubului SCM, fără ajutorul căruia deplasarea nu ar fi avut loc”, a spus Ioan Tirizică.
Ediția din acest an a Campionatului Național de Para Atletism s-a desfășurat în weekend la Cluj-Napoca, în parcul Iuliu Hațieganu.
Pentru sportivii paralimpici de la SCM Zalău urmează o competiție internațională, Cupa Ana Lugojana, care va avea loc în perioada 24-27 septembrie 2024, la Lugoj.
Secția „Sportul pentru persoanele cu nevoi speciale” a fost înfiinţată în cadrul Sport Club Municipal (SCM) Zalău în luna aprilie a acestui an și iată că sportivii aduc primele rezultate mărețe.
Crezul care a stat la baza deciziei de a înființa această secție sportivă este că sportul nu trebuie să fie un impediment pentru persoanele care se nasc cu diferite dizabilităţi sau pentru acele persoane care de-a lungul vieţii au ajuns în situaţia în care nu mai pot practica un sport din cauza unor dizabilităţi. Mai degrabă sportul trebuie să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate, a bunăstării şi a calităţii vieţii lor.