Au vrut sa ”tepuiasca” firma de asigurari cu 50.000 de euro

Si-au “furat” singuri produsele
Un administrator de firma (I. Traian) din Bistrita Nasaud a anuntat Politia, prin 112, ca, in noaptea de 13 spre 14 aprilie 2009, persoane necunoscute i-au sustras din camion 104 cutii cu articole noi de imbracaminte in valoare de 40.000 de euro. TIR-ul se afla parcat, ca urmare a unei defectiuni tehnice, pe raza judetului Salaj, intre localitatile Galgau si Gura Vladesei, iar transportul avea ca punct final Suedia, fiind incarcat cu marfa ce apartinea unei societati din Sangeorz Bai.
Omul de afaceri bistritean a solicitat politiei sa i se elibereze o copie a procesului verbal de cercetare la fata locului, actul fiindu-i necesar pentru obtinerea despagubirii de la Banca Transilvania Asigurari S.A., unde avea incheiata recent o polita de asigurare, in valoare de 50.000 euro, pentru camion si marfa transportata.
“La fata locului s-a constatat ca prelata masinii si cablul vamal asigurat cu lacat erau taiate, in interior gasindu-se 14 cutii din carton rupte, iar imbracamintea era ravasita. De asemenea, furtunul de apa, la prima examinare, prezenta urme de interventie mecanica, fiind intepat din exterior, ceea ce a condus la unele suspiciuni cu privire la “pana de motor” invocata de administratorul firmei”, a declarat seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca.
Depistati de camerele de supraveghere din trafic
Politistii salajeni, impreuna cu colegii din Bistrita Nasaud si Garda Financiara Bistrita au efectuat verificari pe tot traseul marfii, la depozitele firmei proprietare, precum si in evidentele contabile ale societatilor comerciale implicate, stabilindu-se ca cei doi administratori sunt rude prin alianta si contabilitatea ambelor societati era tinuta de sotia lui P. Claudiu Mihai, proprietarul marfii transportate.
De asemenea, camerele de supraveghere video amplasate pe traseul Dej-Galgau au inregistrat autoturismele lui I.Traian si a prietenului acestuia, O.Dan, plecand si intorcandu-se in orele critice, la si de la locul de parcare al camionului. “In urma analizei actelor de cercetare penala, in 17 aprilie, toate persoanele implicate au fost invitate la sediul IPJ Salaj si, fiind puse in fata probelor, au recunoscut inscenarea furtului, in vederea obtinerii despagubirii de la firma de asigurari”, a mai adaugat Ghiurca.
Risca sa stea dupa gratii
Cei doi oameni de afaceri sunt cercetati pentru tentativa de inselaciune, complicitate, fals intelectual si uz de fals, impotriva lor fiind inceputa urmarirea penala.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *