Au reînceput activitățile la Palatul Copiilor Zalău

Au reînceput activitățile la Palatul Copiilor Zalău

S-a deschis anul școlar, în formație completă, și la Palatul Copiilor Zalău. Grupele sunt gata, profesorii sunt nerăbdători să ajute cursanții, cu toată priceperea lor. Anul acesta, la Palatul Copiilor Zalău funcționează 22 de cercuri din domeniul artistic, cultural, tehnic și sportiv. Vorbim despre activități gratuite, distractive, pentru copii de toate vârstele.

“Dragi copii, vă îndemn să fiți conștienți de importanța educației și, implicit, a școlii, iar prin muncă, perseverență, curaj și voință să vă îndepliniți cele mai îndrăznețe visuri. Cultivați-vă mintea și inima și străduiți-vă să fiți, în fiecare an școlar, mai buni decât în anul care a trecut.

Să aveți gândul bun, dorința de a reuși și de a descoperi mereu ceva nou, ceva bun și ceva folositor zborului vostru.

Palatul Copiilor Zalău vă oferă anul acesta 22 de cercuri cu o varietate de discipline, artisctic, sportiv, tehnic sau cultural. Profesorii Palatului Copiilor vă așteaptă cu drag și pricepere să vă descoperiți valențele ascunse.

Dragi părinți, am convingerea că prețuiți școala și pe cei care o slujesc și că aveți multe așteptări legate de viitorul copiilor dumneavoastră. Aceste așteptări pot deveni certitudini doar printr-o permanentă colaborare a dumneavoastră cu școala și comunitatea locală. Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați în modelarea copiilor dumneavoastră.

Stimați profesori, anul școlar precedent s-a reflectat în rezultatele elevilor dumneavoastră la concursuri, festivaluri, competiții sau olimpiadele școlare. Vă doresc și în acest an sănătate, înțelepciune, putere de muncă și cât mai multe reușite profesionale alături de copii. Să fim mai buni decât anul trecut!”, a fost mesajul transmis de prof. Gabriela Olar, director al Palatului Copiilor Zalău, la festivitatea de deschidere a anului școlar.

E important de menționat faptul că, în viitorul apropiat, Palatul Copiilor Zalău și structurile arondate (Clubul Copiilor Jibou, Clubul Copiilor Cehu-Silvaniei și Clubul Copiilor Șimleu-Silvaniei) vor beneficia de dotări cu mobilier modern și echipamente digitale performante. În urma unui proiect câștigat prin PNRR, cu o valoare de 225 de mii de euro, 19 săli vor fi dotate cu mobilier, 15 săli cu echipamente digitale, vor exista în plus 1 laborator de informatică, 2 săli de sport și un cabinet de educație plastică.

Tot prin PNRR, Palatul Copiilor a obținut finanțare pentru un laborator Smartlab, în valoare de 60.000 euro.

Laboratorul vizează trei tehnologii de bază: robotică, realitate virtuală şi print 3D, fiind dotat cu sistem de videoconferință performant. Laboratorul va fi dotat cu mobilier ergonomic adaptat şi integrat, specific soluțiilor Smartlab.

Smartlab-ul constă în roboți educaţionali modulari cu multiple configurații, imprimante 3D, scaner, stilou 3D și sistem interactiv audio-video care permite dezvoltarea lecțiilor în mod hibrid.

Alte componente sunt ClassVR, ochelari de realitate virtuală, furnizat împreună cu o platformă de conţinut digital cu peste o mie de resurse şi Schoolflix – platforma educaţională interactivă care asigură training şi suport tehnic pe soluţiile educaţionale SmartLab.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *