septembrie 28, 2023

Au rămas 96 de locuri libere în liceele sălăjene

0

După prima etapă de repartizare a elevilor la licee, în județul Sălaj au rămas neocupate 96 de locuri.

Până acum, 97,7% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au fost distribuiți, în funcție de note și de preferințe, în timp ce 2,3% au rămas nerepartizați în prima etapă.

Altfel spus, dintr-un total de 1.342 de elevi, au fost repartizați 1.310, iar 32 au rămas de repartizat în cea de-a doua etapă.

La nivel național, au rămas disponibile 7.727 de locuri pentru continuarea studiilor în învățământul liceal.

Din totalul elevilor (112.747) cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați computerizat 111.128 de elevi (98,56%).

Circa 47% dintre elevii cu opțiuni completate au fost admiși la prima opțiune (52.896). În total, au fost completate 2.620.839 de opțiuni, rezultând o medie de 23 de opţiuni/elev.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 20 – 25 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În intervalul 26 – 28 iulie, comisiile județene de admitere vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).

Au rămas de repartizat în etapele următoare 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Acest indicator înregistrează o scădere accentuată față de anul trecut, când 6.852 de elevi (5,87%) nu au putut fi repartizați din cauza opțiunilor insuficiente.

Pentru următoarele etape de admitere în clasa a IX-a au rămas 26.377 de locuri libere în învățământul liceal și în învățământul profesional de stat (7.727 de locuri libere la liceu și 18.650 de locuri în învățământul profesional).

Liceele din Sălaj cu locuri vacante

Cele 96 de locuri rămase vacante sunt la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei (2), Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna (13), Liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei (23), Liceul Tehnologic “Ioachim Pop” Ileanda (6), Liceul Tehnologic “Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei (17), Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida (5), Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou (22), Liceul Tehnologic nr.1 Gâlgău (3), Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” Jibou (5).

Specializările disponibile sunt filologie, matematică-informatică, economic, mecanică, agricultură, comerț, electronică automatizări, protecția mediului, științe ale naturii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut