Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a salutat votul final exprimat în Camera Deputaților pentru noua lege a pensiilor. Adoptarea acestei legi face ca veniturile pensionarilor români să crească substanțial încă de la 1 ianuarie 2024, urmând ca în toamna anului viitor să se recurgă la o nouă majorare, așa cum prevede noul act normativ adoptat de Parlament și trimis spre promulgare Președintelui României.

Liderul PNL a amintit faptul că, în ultimii patru ani, liberalii au majorat punctul de pensie de trei ori, de la 1265 de lei, la 1785 de lei, nivelul la care se aplică majorarea punctului de pensie votată acum de majoritatea parlamentară.

”PNL și-a ținut promisiunea de a susține și prin vot în Parlament creșterea pensiilor românilor.

Salut votul pozitiv dat în plenul Camerei Deputaților – cu contribuția parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat în procedură de urgență, pentru ca pensiile mărite să ajungă la oameni cât mai repede posibil.

Ca liberali, vrem ca seniorii României să aibă nivelul de trai pe care îl merită, după o viață de muncă. Întotdeauna am susținut că orice majorare trebuie să se realizeze în perfectă aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilității oricărei creșteri a pensiilor. În ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori – de la 1265 lei, la 1785 lei, nivel de la care se aplică noua creștere votată azi”, a declarat luni seara președintele Senatului și președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, după încheierea ședinței de plen a Camerei Deputaților.