februarie 5, 2023

Au început interviurile directorilor de școli. Concurență acerbă pentru șefia unităților de învățământ din Zalău

Candidații pentru funcțiile de directori și directori adjuncți ai școlilor sălăjene au fost programați de Comisia de organizare pentru cea de-a doua probă a concursului – proba interviului.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj care fac parte din comisia de organizare, condusă de inspectorul general Vasile Bulgărean, au stabilit înființarea a trei centre de examen la Zalău, două centre la Jibou, și alte două centre la Șimleu Silvaniei. Dacă la centrele din Zalău și Șimleu Silvaniei interviurile au început pe 15 noiembrie, la centrele din Jibou doar din 22 noiembrie sunt organizate interviuri cu pretendenții la funcțiile de conducere în școli.

Susținerea interviului de către candidații rămași în competiție se va încheia, conform programării, la data de 25 noiembrie. Lista cu programările și arondarea candidaților la cetrele de interviu a fost publicată vineri pe pagina web a ISJ Sălaj.

Unde și când vor fi evaluați candidații

Cei mai mulți dintre candidați vor susține interviul în centrele de interviu de la Zalău, organizate la Colegiul Național ”Silvania”, la Colegiul Tehnic ”API” și la Liceul Tehnologic ”Voievod Gelu”.

La centrul de interviu de la CNS Zalău au susținut luni interviul cei doi candidați pentru funcțiile de director și director adjunct ai Colegiului Național ”Silvania” Zalău, candidatul pentru funcția de director al Grădiniței Nr. 12 Zalău și al Grădiniței cu PP ”Piticii Isteți”.

Miercuri, 17 noiembrie, vor fi intervievați candidații de la ”Simion Bărnuțiu” Zalău, joi 18 noiembrie, candidații de la Grădinița cu PP ”Voinicel” Zalău, Liceul Ortodox, Școala Gimnazială Mirșid și Școala Gimnazială Sânmihaiu Almașului. Luni, 22 noiembrie, sunt programați candidații pentru funcțiile de conducere la Școala Gimnazială ”Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei, ai Școlii Gimnaziale Fildu de Mijloc și al Școlii Gimnaziale ”Iuliu Maniu” Zalău. Miercuri, 24 noiembrie, vor susține interviul candidații de la Școala Gimnazială Horoatu Crasnei, Școala Gimnazială Jebucu și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău. În ultima zi, 25 noiembrie, la centrul de la CNS vor fi intervievați candidații Grădiniței cu PP Nr. 1 Zalău și Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău.

La centrul de interviu de la ”API” Zalău au susținut luni interviul candidații pentru director și director adjunct ai Colegiului ”API”, și candidații pentru funcțiile de conducere ai grădinițelor ”Căsuța cu Povești” și ”Ion Creangă” din Zalău.

Miercuri, 17 noiembrie, vor susține interviul candidații pentru funcțiile de directori ai Clubului Sportiv Școlar, Palatului Copiilor și ai Grădiniței cu PP ”Pinochio”, toate unitățile fiind din Zalău. Joi, 18 noiembrie, sunt programați candidații Liceului Reformat ”Wesselenyi” Zalău și ai școlilor gimnaziale din Coșeiu, Șamșud și Zimbor.

Luni, 22 noiembrie, sunt programați candidații Școlii Gimnaziale ”Corneliu Coposu” Zalău și ai școlilor gimnaziale din Bănișor și Borla. Miercuri, 24 noiembrie, vor susține interviul candidații școlilor gimnaziale ”Vasile Breban” din Crișeni și ”Gheorghe Lazăr” Zalău. Ultima zi de interviuri este rezervată candidaților centrelor școlare pentru Educație Incluzivă ”Speranța” Zalău și Șimleu Silvaniei și ai Școlii Gimnaziale ”Porolissum” Zalău.

La centrul de interviu de la ”Voievod Gelu” Zalău au susținut luni interviul candidații pentru funcția de director ai liceelor tehnologice ”Voievod Gelu” Zalău și ”Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei și ai grădinițelor ”Piticot” din Cehu și ”Licurici” Zalău.

Miercuri, 17 noiembrie, vor susține interviul candidații pentru funcțiile de directori ai liceelor ”Liviu Rebreanu” Hida și ”Ioan Sima” Zalău, dar și ai Școlii Profesionale Sâg. Joi, 18 noiembrie, sunt programați candidații liceelor tehnologice Sărmășag și ”Cserey-Goga” Crasna, iar luni, 22 noiembrie, sunt programați doar candidații Liceului cu Program Sportiv ”Avram Iancu” Zalău.

Miercuri, 24 noiembrie, vor susține interviul candidații ”Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” Zalău și cel pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale Agrij, iar în ultima zi de interviuri, 25 noiembrie, sunt programați candidații școlilor gimnaziale Buciumi, Cizer, Dragu și Hereclean.

La centrul de interviu ”Ion Agârbiceanu” Jibou interviurile la care sunt așteptați  candidații încep doar în 22 noiembrie. Sunt programați candidații pentru funcția de director al Liceului Teoretic ”Ion Agârbiceanu” Jibou și ai școlilor gimnaziale Băbeni și Someș Odorhei.

Miercuri, 24 noiembrie, sunt programați candidații de la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga Jibou, iar joi, 25 noiembrie, sunt intervievați candidații școlilor gimnaziale din Aluniș și Gârbou și ai Grădiniței cu PP ”Prichindel” Jibou.

La centrul de interviu ”Lucian Blaga” Jibou sunt așteptați luni, 22 noiembrie, candidații școlilor gimnaziale Bălan și Cristolț, iar miercuri cei de la Letca, Năpradea și Ileanda. În ultima zi de interviu, 25 noiembrie, vor susține a doua probă a concursului candidații de la Creaca, Rus și Surduc.

La centrul de interviu ”Iuliu Maniu” Șimleu au susținut luni interviul candidații Școlii Gimnaziale ”Silvania” Șimleu și ai Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Șincai” Bobota. Miercuri, 17 noiembrie, sunt programați candidații școlilor gimnaziale ”Horea” Șimleu, Pericei, Valcău de Jos și Vârșolț. Joi, 18 noiembrie, sunt programați candidații de la Boghiș, Carastelec și Plopiș.

La centrul de interviu ”Simion Bărnuțiu” Șimleu au susținut interviul ieri candidații pentru funcția de director al Colegiului Tehnic ”Iuliu Maniu” Șimleu și al Liceului Tehnologic ”Petri Mor” Nușfalău. Miercuri, vor susține interviul candidații Colegiului Național ”Simion Bărnuțiu” și ai Liceului Tehnologic ”Ioan Ossian”, ambele unități din Șimleu, și candidatul Școlii Gimnaziale Ip. Joi, 18 noiembrie, sunt programați candidații celor două grădinițe  – Nr. 2 și Nr. 3 – din Șimleu Silvaniei.

Concurență acerbă la câteva școli din Sălaj

Dacă pentru majoritatea funcțiilor de director sau director adjunct în cadrul unităților de învățământ din Sălaj s-a înregistrat câte o singură candidatură, există câteva excepții, semn că funcția este râvnită de cadrele didactice. Precizăm că toți candidații au identitatea protejată, fiecare dintre ei fiind înregistrați doar cu un cod.

Cea mai interesantă concurență se înregistrează la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Zalău, unde pentru funcția de director s-au înscris trei candidați, în timp ce pentru funcția de director adjunct al aceleiași unități există un singur candidat.

Și pentru directoratul Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Lazăr” Zalău este concurență, dar de data aceasta fiind doar doi candidați pentru funcția de director și un candidat pentru director adjunct.

Și ”Speranța Zalău” este o instituție râvnită de doi candidați la postul de director. La Liceul cu Program Sportiv ”Avram Iancu” Zalău se bat trei candidați pentru funcția de director adjunct, în timp ce doar un candidat este în competiție pentru funcția de director.

La Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” sunt în cărți doi candidați pentru funcția de director.

Și la Jibou sunt râvnite funcțiile de director în două unități de prestigiu. Competiția mare este la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” unde se bat câte doi candidați pentru fiecare din cele două funcții de director și director adjunct. Tot la Jibou este concurență și la Grădinița cu PP ”Prichindel”.

Din mediul rural, singurele unități de învățământ unde sunt câte doi candidați pentru funcția de director sunt școlile gimnaziale din Băbeni și Cristolț.

1 thought on “Au început interviurile directorilor de școli. Concurență acerbă pentru șefia unităților de învățământ din Zalău

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut