Au început înscrierile la “Loteria Vizelor” pentru SUA

Au început înscrierile la “Loteria Vizelor” pentru SUA

Românii care doresc să se stabiliească în Statele Unite ale Americii își pot încerca norocul la Loteria Vizelor. Perioada de înscriere în programul Diversity Visa a debutat la începutul acestei luni și durează până în data de 7 noiembrie 2023.

Programul se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Cererile de înscriere se trimit pe site-ul: dvprogram.state.gov.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați neeligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Instrucțiunile complete ale Programului DV-2025 se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat la usvisas.state.gov/dv/instructions.

Anii trecuți, Departamentul de Stat solicita participanților principali să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul DV. Participanții din acest an nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării în program.

Participanții trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele șase luni care să respecte specificațiile din instrucțiunile programului DV-2025. Persoanele care trimit înscrieri care conțin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerințele, nu vor fi eligibile pentru o viză DV.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2025. Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele participantului și un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare va conține informațiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere, la adresa dvprogram.state.gov. Numai participanții care dețin informațiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere și, în cazul în care vor fi selectați, vor putea primi instrucțiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obținerea vizei.

Începând cu data de 4 mai 2024, toți participanții din programul DV-2025, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, la adresa dvprogram.state.gov. Pe aceeași pagină, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare “Diversity Visa”. Legislația americană privind imigrarea și naționalitatea stabileşte o clasă de imigranți cunoscută ca “diversity immigrants” (imigranți ai diversității) din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a
lungul istoriei.

Pentru anul 2023, de exemplu, au fost disponibile 55.000 de astfel de vize.

Pe pagina sa de Facebook, Ambasada SUA la București atrage atenția cu privire la posibilele înșelătorii care pot apărea în legătură cu acest program.

“Dacă doriti să vă înscrieţi în programul de imigrare Diversity Visa (DV-2025), rețineți: înscrierea este gratuită, se face exclusiv online la dvprogram.state.gov. Nu apelați la intermediari care, în schimbul unor sume de bani, vă promit înscrierea și selecționarea. Păstrați numărul unic de confirmare a înregistrării deoarece este singurul mod prin care veți putea verifica, începând cu data de 4 mai 2024, dacă ați fost selecționat sau nu”, precizează oficialii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *