Au început înscrierile la Academia de Poliție

Vineri, 17 iulie, au început înscrierile la Academia de Poliție. Anul acesta sunt scoase la concurs 588 de locuri, din care 100 cu taxă, la Facultățile de Poliție, de Poliție de Frontieră, de Jandarmi, de Științe Juridice și Administrative și de Pompieri.

Cei interesați, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere până în data de 27 iulie. Cererile de înscriere se pot depune inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare, aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

Candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate.

Toate detaliile despre procedura de admitere, numărul de locuri aprobate pe facultăți, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza^, inspectoratelor generale și ale unităților de recrutare.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până în data de 4 august 2020. Tot până la aceeași dată, se va realiza evaluarea psihologică a candidaților la unitatea de recrutare, conform planificării.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, în perioada 28 iulie – 07 august.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 24 – 29 august, iar proba de evaluare a cunoștințelor între 01 – 02 septembrie 2020. Ambele probe vor avea loc la centrele zonale de selecție.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *