septembrie 28, 2023

A început înscrierea copiilor la școală

0

Ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar 2023 – 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial.

În perioada 3 – 18 mai, înainte de intrarea dascălilor în greva generală, au fost depuse și validate cererile de înscriere.

Pentru următoarea perioadă, Ministerul Educației anunță că prima etapă de înscriere se desfășoară în intervalul 29 mai – 6 iunie 2023, când vor avea loc procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere; repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere; afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere. 

Pentru a doua etapă de înscriere, în perioada 6 – 12 iunie, vor avea loc depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară, precum și validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 13 – 19 iunie vor avea loc, precizează Ministerul Educației, procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere, și afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile pentru copiii care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut