Au inceput inscrierile “bobocilor”

Chiar daca si-au inscris de ani buni copiii pe lista unor invatatoare, parintii care vor sa-si dea odraslele la toamna, in clasa I, trebuie sa treaca, zilele acestea, pe la secretariatele scolilor alese. Inscrierea pe lista, care nu este o forma oficiala de inscriere, trebuie neaparat – ne-au avertizat reprezentantii unor scoli gimnaziale din Zalau – completata cu o cerere, care se depune la secretariat.
La Scoala Gimnaziala “Gheorghe Lazar”, depunerea cererilor a demarat inca de la inceputul lunii ianuarie, fiind inregistrate, pana acum, aproximativ 40 de cereri. In cauza sunt trei clase I, toate cu predare in limba romana.
Peste 20 de cereri de inscriere s-au primit, pana acum, si la Scoala Gimnaziala “Simion Barnutiu”, unde din toamna sunt disponibile, in clasa I, aproximativ 100 de locuri – trei clase cu predare in limba romana si una cu predare in limba maghiara.
Inscrierile au inceput si la Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu”, unde este programata pentru anul scolar viitor, infiintarea a sapte clase I: una cu predare in limba germana, una in limba maghiara si cinci in romana. Pana acum au depus cereri la secretariat doar trei parinti.
Cu toate ca dosarele de inscriere nu se pot completa pana dupa incheierea anului scolar in curs (cand gradinitele elibereaza fisele medicale), depunerea cererilor trebuie facuta pana cel tarziu la mijlocul lunii mai, cand se face “inventarul” eventualelor restrangeri de activitate (invatatoarele care nu-si pot forma clasele).
Si la gradinite incepe febra inscrierilor. La Gradinita “Ion Creanga”, parintii se pot adresa in acest sens dupa 1 martie, cand ei pot opta pentru una dintre grupele: initiere limba engleza – program prelungit, initiere limba germana – program prelungit, grupa combinata limba maghiara – program prelungit (sase locuri) si grupa combinata limba maghiara – program normal (opt – zece locuri). De saptamana viitoare incep inscrierile si la Gradinita nr.2 (din Pacii), unde sunt puse la dispozitia copiilor trei grupe integrale cu program prelungit si doua combinate (una cu program prelungit si una cu program normal) in limba maghiara.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *