Au furat cai și bunuri dintr-o fermă înainte de Crăciun. Acum au dosar penal și au fost reținuți

Trei bărbați au fost reținuți marți, 14 februarie, pentru 24 de ore, și vor fi duși în fața unui procuror pentru măsurile legale care se impun, după ce au fost identifcați ca fiind autorii furtului de cai dintr-o fermă din Zalău. Polițiștii au aflat în urma cercetărilor că cei trei au sustras și bunuri – hamuri și atelaj hipo – dar au și chinuit animalele furate și au încercat să înșele un vânzător de cabaline.

Furtul cailor și al bunurilor a avut loc înainte de Crăciun, dintr-o fermă amplasată în Stațiunea Pomicolă Zalău.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău i-au identificat și cercetat pe cei doi bărbați de 22 și 27 de ani și un tânăr de 17 ani, toți din municipiul Zalău, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la înșelăciune, respectiv rănirea cu intenție a animalelor.

”În urma cercetărilor efectuate, polițiștii sălăjeni îi bănuiesc pe cei trei că, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2022, în intervalul orar 00.00 – 03.00, ar fi pătruns prin efracție într-un grajd amplasat într-o staţiune pomicolă din municipiul Zalău și ar fi sustras 3 cabaline, hamuri şi un atelaj hipo, cauzând un prejudiciu estimat la 75.000 de lei. De asemenea, polițiștii sălăjeni îi bănuiesc pe aceștia că, în momentul sustragerii cabalinelor, le-ar fi supus la eforturi fizice care au pus în pericol integritatea fizică a animalelor, uneia dintre cabaline fiindu-i cauzate leziuni în regiunea nazală şi la nivelul membrului posterior, aceasta pierzând o cantitate însemnată de sânge. Totodată, bărbații de 22 și 27 de ani, sunt bănuiți de polițiștii sălăjeni că ar fi încercat să achiziționeze alte 2 cabaline, fără a achita contravaloarea acestora, iar ulterior ar fi intenționat să le valorifice. În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Investigații Criminale i-au reținut pe cei trei, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Miercuri, 15 februarie a.c., polițiștii sălăjeni îi vor prezenta pe cei trei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii de măsuri legale”, precizează Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

Cabalinele sustrase de hoți au fost recuperate și restituite proprietarului. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor trei.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștilor sălăjeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *