Au cazut inexplicabil pe final

Handbalistii romani au dat cu piciorul la oala plina cu lapte. Duminica, tricolorii au pierdut incredibil in fata Ungariei dupa ce au condus chiar si cu sase goluri. Liniste apasatoare in tabara romanilor la incalzire. Priviri grave la imn si un gand infipt ca un piron: oare cat de adanci sunt urmele esecului cu Franta? In tribune, 3.000 de maghiari fac o atmosfera fantastica si, fapt remarcabil, nu ne huiduie imnul, semn de civilizatie in ton cu nivelul competitiei. Sau poate de superioritate! Ungaria era marea favorita in partida de duminica si prea putini ar fi mizat pe o victorie a elevilor lui Aihan Omer.
Inceputul a fost iar sovaielnic pentru tricolori. Cateva ratari si un ecart de doua si chiar trei goluri de recuperat: 3-6 si 4-7 (min. 11). Dar lucrurile s-au asezat, a disparut crisparea, iar jocul a devenit tot mai eficient. Apararea a fost fantastica, puternicii interi maghiari si centrul naturalizat Eklemovic fiind anihilati. Stanescu a scos aproape tot, iar de la 4-7 s-a ajuns la 9-8 (18), pe o constructie ametitoare si eficienta in atac. Paraianu, Stavrositu, Petrea, Jurca, Toma, Timofte si Rohozneanu au jucat de parca voiau sa istoveasca toata frustrarea adunata in anii de absenta de la turneele finale. Pe teren a ramas o singura echipa: 16-13 la pauza, 19-13 (33), 20-14 (37). Sase goluri avans!
Romanii au insa vocatia dramatismului si au izbutit sa strice tot ce au cladit. A fost de ajuns sa dispara din joc zece minute si roata s-a intors: 23-22 pentru Ungaria (min. 47). Degeaba a incercat Paraianu sa-si mobilizeze colegii, luciditatea a disparut complet, in teren si pe banca. Revigorata si impinsa din spate de fani, echipa maghiara a controlat finalul jocului, impunandu-se cu 30-27 in fata unor tricolori demoralizati. Romania a suferit a doua infrangere la CM si nu mai are voie sa faca pasi gresiti pentru a-si atinge obiectivul, calificarea in grupele principale.
Cu toate ca Rudi Stanescu a avut din nou interventii salvatoare, procentajul sau (37% – 16 interventii salvatoare din 43 de aruncari) a fost mai slab decat al portarului ungur Nenad Puljezevic (40% – 14 mingi parate din 35).
In minutul 29, la scorul de 15-12, Jurca a reusit golul competitiei. Petrea i-a pasat in interiorul semicercului lui Timofte, dar acesta nu a aruncat la poarta, continuand aeriana cu Jurca.
Infrangerea cu Franta (scor 21-31) i-a dezamagit pe cei mai multi dintre componentii nationalei masculine. “Aproape ca nu am dormit de ciuda. Stiam ca nu putem bate campioana olimpica, dar voiam sa facem un rezultat strans. Cred ca de vina au fost tracul debutului si faptul ca am ratat mult la inceput”, a declarat unul dintre jucatorii nationalei. Duminica dimineata, jucatorii au iesit si s-au plimbat prin oras, incercand sa scape de tensiune. Nurgian Omer, sotia selectionerului, a ajuns in urma cu trei zile la Osijek, dar nu a stat de vorba cu Aihan decat 20 de secunde inaintea partidei cu Franta. Sta la alt hotel decat sotul ei si nici prin cap nu-i trece sa-l deranjeze. “M-am intalnit cu echipa pe strada. Eu pe un trotuar, ei pe celalalt. Ne-am salutat, dar nu m-am dus sa discut. Stiu ca trebuie sa-l las linistit pe Aihan inainte de meciuri. Oricum nu m-as intelege cu el, pentru ca in cap are numai scheme, a spus Nurgian.
Inginer la Constanta, ea nu si-a insotit sotul la Resita, cand acesta a preluat-o pe UCMR. “Ne intalnim rar, pe fuga, cate o zi. Aloca mai mult timp handbalului decat familiei, dar stiu ca este viata lui. Iar bucuriile lui sunt si bucuriile mele. Ca si infrangerile. Cand pierde si toti pleaca, isi gaseste linistea alaturi de noi”, continua jumatatea selectionerului. Sambata, la meciul cu Franta, s-a consumat, ca si ceilalti romani din galerie. „Sufar alaturi de el. Nu e insa o infrangere foarte dureroasa, pentru ca era de asteptat sa pierdemI, a mai spus Nurgian.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *