noiembrie 26, 2022

Au bătut un poliţist, dar vor să fie liberi

Cele două persoane de etnie romă – Varga Andrei şi Stelian David Rostaş – care au bătut un poliţist al Postului de Poliţie Creaca şi se află acum în arest preventiv au depus o contestaţie prin care cer să fie lăsaţi în libertate. Magistraţii Tribunalului Sălaj nu s-au pronunţat ieri, amânând cauza pentru data de 25 noiembrie.
Poliţistul de la Postul de Poliţie Creaca a fost agresat de Stelian David Rostaş, un rom din satul Lupoaia, comuna Creaca, în seara zilei de 16 iunie. Rostaş, în vârstă de 42 de ani, a început să-l lovească pe poliţist în zona feţei şi a toracelui cu pumnii şi cu picioarele. Poliţistul a necesitat îngrijiri medicale (buze sparte, contuzii şi escoriaţii).
Din colonia de romi de la Lupoaia fusese făcută o solicitare către Poliţia Creaca să intervină pentru a aplana un scandal. Din declaraţiile martorilor reiese că scandalul a fost provocat de Stelian Dragoş Rostaş, pe motiv că un copil din altă familie i-ar fi bătut fiul. Rostaş s-a deplasat la familia respectivă şi a început scandalul. Era băut. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au încercat să-l calmeze pe agresor, cerându-i să se ducă la cocioaba sa. stop_coloana Rostaş a refuzat şi atunci poliţistul i-a cerut acestuia să-l însoţească la postul de poliţie. Situaţia s-a agravat când poliţistul, văzând că nu reuşeşte să-l facă pe scandalagiu să se calmeze, a încercat să-i pună cătuşele. Atunci au sărit mai mulţi romi asupra poliţistului şi l-au cotonogit. Până şi un rom minor s-a găsit să pună umărul la agresiune. Varga Andrei, din Letca, de numai 15 ani, care locuia fără forme legale la familia Rostaş, a scos un par din gard şi s-a năpustit cu el asupra omului legi. O echipă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău s-a deplasat urgent la faţa locului şi a început cercetările. Agresorul Stelian David Rotaş este cercetat pentru ultraj. Minorul Varga Andrei este cercetat şi el pentru lovire şi agresiune.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *