decembrie 5, 2022

Atletic Zalău incepe noul sezon la juniori republicani cu două grupe

După ce anul trecut a evolua în competiţie doar cu juniorii B, din noul sezon, CS Atletic va avea şi o grupă de juniori A. Noul campionat va începe chiar sâmbătă, sistemul competiţional fiind schimbat, astfel că în primă fază va avea loc o etapă preliminară, în care vor evolua 6 echipe. Fiecare va juca cu fiecare (tur – retur), iar la final, prima clasată se va califica în Liga Elitelor. Ocupantele locurilor 2 – 6 se vor califica în etapa regulară, unde se va juca în sistem campionat, urmând să fie programate 18 etape.

Referitor la cele două grupe de la CS Atletic Zalău, să spunem că vor debuta în etapa preliminară sâmbătă, urmând să joace pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare. Faţă de campionatul trecut când a jucat la Crasna, clubul zălăuan şi-a schimbat locaţia de disputare a jocurilor de pe teren propriu, urmând să evolueze la Treznea. Din seria în care a fost repartizată formaţia zălăuană mai fac parte Olimpia Satu Mare, Sticla Arieşul Turda, Ardealul Cluj, LPS Cluj şi LPS Satu Mare.

Ţinând cont de temperaturile din această perioadă, Federaţia Română de Fotbal a decis ca în următoarea lună, partidele de juniori republicani să nu se mai dispute de la orele 12.00 şi 14.00. Astfel, jocurile de juniori A (U 19) vor avea loc începând cu ora 16.00, în timp ce partidele de la juniori B (U 17) vor avea loc începând cu ora 18.00.

Etapa preliminară a campionatului debutează sâmbătă, iar în mai puţin de o lună de zile au fost programate şapte etape, urmând să aibă loc şi două runde intermediare. stop_coloana “Am început pregătirile de o lună de zile, însă niciodată nu am avut toţi jucătorii la antrenamente. Va fi greu, deoarece am format o echipă nouă şi este nevoie de timp pentru a omogeniza lotul. Începem acest campionat într-un ritm infernal, iar în nicio lună de zile sunt programate două etape intermediare. În patru săptămâni să joci şapte meciuri oficiale este prea mult pentru aceşti juniori”, ne-a declarat antrenorul Călin Pop.

Etapa intermediară va începe pe 19 august, cele 10 etape urmând să se dispute până pe data de 7 octombrie. Etapa regulară va debuta pe 14 octombrie şi se va terminat pe data de 5 mai 2018.

Să mai spunem că din acest sezon, juniorii republicani B vor avea un alt antrenor. Astfel, locul lui Laurean Flonta – cel care a clasat echipa pe locul 4 în campionatul trecut – va fi luat de către Claudiu Cornaci, cel mai vechi tehnician din club. Şi Laurean Flonta va continua la CS Atletic Zalău, urmând să se ocupe de pregătirea grupelor 2005 – 2006 şi 2008.      

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *