decembrie 1, 2022

Aștia sunt tradatorii de neam și de țara

Pensia medie în Salaj este de 800 de lei. Un coșmar pe care-l traiesc peste 65.000 de salajeni pensionari, parinții și bunicii noștri. Și nu vor scapa de acest coșmar decât atunci când îi vom duce la groapa. Nu-i dor oasele și nu-i darâma bolile cât o face traiul umil, dezonorant, în cautare veșnica de mâncare ieftina, veșnic zgribuliți și cu ochii pe termostat. 

Aici au ajuns din cauza ineficienței celor care au facut cariera politica. Parlamentarii, primarii, președinții de consilii județene care au promis tot timpul câte ceva, ca sa fie aleși. Dar ineficiența este un compliment pentru ei; e ca și cum ai presupune ca chiar au vrut sa faca ceva pentru cei care i-au ales. N-au vrut. Au vrut sa se descurce; prezența pe listele electorale a fost în interes propriu. Nu e clar? Ba e clar, din moment ce sfideaza o populație de muncitori care câștiga extrem de prost și o categorie de pensionari de-a dreptul muribunda, instituind pentru ei pensii speciale, recunoscute de publicul larg drept “nesimțite”. Și în ce context? 
În acela în care ne punem problema daca sistemul public de pensii va mai fi viabil în urmatorii câțiva ani. Nu numai ca nu au avut vreodata intenții bune pentru cei care i-au ales, dar sunt în razboi cu ei. E care pe care. Și-au votat asigurarea ca lor le va fi bine indiferent cât de rau le va fi celorlalți. Asta a fost clasa politica, românii știu și de aia au contestat-o, de aia avem guvern tehnocrat. Vin alegeri și nu se știe ce se mai întâmpla. Votul pentru pensiile nesimțite a fost ultima tradare a politicienilor fața de populația care i-a investit cu putere de legiuitori. Sa ne înțelegem, dintr-o serie lunga de astfel de fapte.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *