Atenție șoferi! Suspendare temporară la emiterea rovinietei

Noile tarife la achiziționarea rovinietei aduc o suspendare temporară începând cu 11 Martie 2024.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aduce la cunoștință publicului o informare pentru toți utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România.

Din data de 11 Martie 2024, ora 00:00, va avea loc o suspendare temporară a serviciului de emitere a rovinietelor.

Această măsură este necesară pentru o perioadă estimată la aproximativ 3 ore, timp în care nu va fi posibilă achiziția rovinietelor din punctele de distribuție obișnuite, nici prin intermediul portalurilor web, aplicațiilor mobile sau a dispozitivelor de procesare a plăților, fie ele numerar sau electronice.

Această suspendare este importantă pentru actualizarea datelor referitoare la perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelurilor tarifare conform cu noile prevederi introduse prin Ordonanța nr. 14/2024. Ordonanța modifică și completează OUG nr. 15/2002, vizând aplicarea tarifelor de utilizare și trecere pe rețeaua de drumuri naționale din țara noastră.

Anexăm la acest comunicat tabelul actualizat al tarifelor pentru rovinieta, așa cum sunt prevăzute în textul Ordonanței nr. 14/2024, pentru a oferi utilizatorilor toate informațiile necesare planificării calatoriilor.

De asemenea, este important de menționat că, începând cu aceeași dată, 11.03.2024, și până la data de 21.03.2024, va fi suspendat serviciul de emitere a rovinietei prin SMS. Această pauză este necesară pentru realizarea ajustărilor tehnice la nivelul sistemului de emitere, ca urmare a modificărilor legislative.

Pentru a evita orice neplăceri sau aplicarea unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii sunt încurajați să își achiziționeze rovinietele necesare în avans, asigurându-se că au valabilitate pentru perioada menționată.

CNAIR își cere scuze pentru orice inconveniență creată de această suspendare temporară și mulțumește tuturor utilizatorilor pentru înțelegere și colaborare în vederea implementării noilor prevederi, cu scopul de a asigura o administrare eficientă și modernizată a infrastructurii rutiere naționale.

Sursa infotraficromania.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *