septembrie 28, 2023

Atenție ce cumpărați! Dosare penale pentru fungicide și insecticide expirate

0

Dosare penale întocmite de polițiștii sălăjeni, pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Marți, 1 august, în intervalul orar 13.00 – 14.30, polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, prin verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.

În acest context, polițiștii au efectuat verificări la două puncte de lucru ale unor societăți comerciale cu sediul în localitatățile Nușfalău și Camăr, unde au descoperit mai multe recipiente conținând produse de protecție a plantelor (fungicide și insecticide) cu termen de valabilitate expirat, devenite astfel deșeuri periculoase, expuse spre vânzare publicului, pentru care reprezentanții legali ai societăților nu au luat măsuri în vederea eliminării acestora, printr-un operator economic autorizat în acest sens.

Polițiștii au dispus neutralizarea întreagii cantități de deșeuri periculoase și au întocmit două dosare penale, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut