Atenție, șoferi beți la volan

Polițiștii salajeni au întocmit saptamâna trecuta, numai într-o zi, doua dosare penale și efectueaza cercetari în cazul a doua accidente de circulație produse pe fondul consumului de alcool, în urma carora doua persoane, de 62 și de 55 de ani, au suferit vatamari corporale.

Joi, pe 21 iulie, în jurul orei 13.00, s-a produs un accident rutier, în urma caruia un barbat de 62 de ani din localitatea Marca a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul în șanțul din dreapta drumului. Șoferul nu a suferit rani grave. Însa, rezultatele testarii cu aparatul alcooltest au aratat 0,58 miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat.
In aceeași zi, în jurul orelor 22.00, un barbat de 55 de ani din Zalau a suferit un accident în localitatea Cizer. Din cauza neatenției, pe fondul consumului de alcool, barbatul a patruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de catre șoferul în vârsta de 35 de ani din județul Cluj. Ulterior impactului, șoferul baut s-a ales cu leziuni ușoare. Probele polițIștilor arata ca avea o alcoolemie de 1,07 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. stop_coloana

La volan, aproape de coma alcoolica

La începutul lunii iunie, un barbat a fost trimis în judecata pentru savârșirea infracțiunii de conducere a autoturismului sub influența alcoolului, dupa ce, anul trecut, acesta s-a urcat la volan pe DN 1H, direcția Surduc, cu o alcoolemie de 1.85 grame pe litru de alcool pur în sânge. Dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Jibou.
Conform Codului Rutier, capitolul VI, Infracțiuni și pedepse, Articolul 87, “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibație alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani”.

 

 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *