ianuarie 31, 2023

Atenție la hoții de revoluții!

Cineva, mai mulți cineva, spun că furia populară e justificată. Revolta e reală. Revolta, după 25 de ani de jaf și pângărire, a crescut și dă în clocot. Dar pe ea se pot instala rapid exersate grupuri și forțe care s-o utilizeze cum vor. Să nu uităm că în urmă cu 25 de ani, începutul de democrație a fost asasinat cu bâtele minerilor. Eșalonul doi al PCR a pus mâna pe putere. Acum, tinerilor li se pare că ies în stradă pentru ei. Și chiar ies pentru ei. Dar fără să știe și fără să o dorească ar putea-o face și pentru alții. N-am dori să repete naivitățile noastre de acum un sfert de secol. În România revoluțiile se cam confiscă. Atenție la confiscatorii de profesie. Se pot băga ușor printre tineri și, vocali fiind, îi pot alege ca lideri. Asta nu înseamnă că nu există și lideri reali, devotați unui crez adevărat și pozitiv pentru această țară prea adesea strivită. Atenție la “confiscarea revoluției”, pentru că ce fac tinerii acum este o revoluție. Este o revoluție corectă, degeaba pretind uunii că nu respectă principiul democratic. Este o revoluție culturală, nu una împotriva sistemului democratic. Sperăm să-și atingă scopul. Atenție, așadar la cine și prin cine decide. 

Iohannis este singurul politician agreat de această revoluție. Dacă Iohannis, călăuzit de sfetnicii săi de la Cotroceni, face un pas greșit față de popor, nu față de politicieni (ei au devenit un zero barat în aceste zile) s-a ars. Distanța de 65 la sută încredere și simpatie populară, atât cât are acum, se va strânge ca o armonică. Strada poate trece rapid de la “Jos Gheorghiță” la “Ieși afară, javră ordinară!”

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut