octombrie 4, 2022

Atelierul de Joc Popular din Zalău, pe podium

Ansamblul Asociației Atelierul de Joc Popular din Zalău a câștigat Premiul I la secțiunea Obicei specific, la cea de-a treia ediție a Festivalului – Concurs Național de Folclor „Mioveni” care a avut loc în perioada 12 – 14 august, la Mioveni, județul Argeș.

Începând cu anul 2020, în județ a fost dat startul unor ateliere de jocuri și obiceiuri populare, destinate tuturor categoriilor de persoane, fără limită de vârstă, cu scopul de a aduce în atenția acestora jocurile, obiceiurile populare reprezentative județului Sălaj și nu numai.

Acest fapt a dus și la înființarea Asociației Atelierul de Joc Popular. Ansamblul este format exclusiv din cursanții acestor ateliere, organizate de către instructorul coregraf în joc popular Gabriel Marius Boticaș, care este și inițiatorul atelierelor.

Începând cu anul 2022,  Asociația a devenit partener al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.  Ansamblul este pregătit de către Gabriel Marius Boticaș, Ariana Tunyogi și Paula Taloș Pop, coregrafia fiind asigurată de Gabriel Marius Boticaș.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.