Atacul de la casa de schimb din Brasov, cel mai complex caz din ultimii 20 de ani

Politia Judeteana Brasov a anuntat, miercuri, ca atacul armat care a avut loc in 29 ianuarie la o casa de schimb valutar din Brasov si in urma caruia au murit doua persoane poate fi considerat “cel mai complex eveniment din cazuistica ultimilor 20 de ani”.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Brasov, comisar-sef Liviu Naghi, precizeaza ca “evenimentul de la Brasov din 29 ianuarie poate fi considerat cel mai complex eveniment din cazuistica ultimilor 20 de ani, prin modul de operare profesionist, cruzimea manifestata, sfidarea ordinii de drept, volumul de munca al anchetatorilor si, nu in ultimul rand, prin impactul emotional in randul opiniei publice”. Conform sursei citate, incepand din seara zilei de 29 ianuarie acest caz a devenit “o prioritate de grad zero” pentru conducerea Politiei Romane si pentru Politia Brasov, cei mai buni specialisti in domeniu fiind trimisi de IGPR la Brasov pentru solutionarea cazului. Pentru rezolvarea acestui caz au fost mobilizati 40 de politisti din structurile de investigatii criminale, criminalistica, analiza informatiilor, combaterea crimei organizate, coordonati de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, dar si de politisti din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, precum si de angajati ai SRI, mai precizeaza Naghi. “In functie de necesitatile operative, politisti din toate structurile IPJ Brasov participa la activitatile de cercetare, investigatii, verificare, cautare, scotocire, expertize criminalistice, analiza informatiilor, audiere a persoanelor implicate”, arata sursa citata.
Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Brasov face referire si la Serghei Gribenco, in varsta de 36 de ani, suspect in cazul atacului armat, precizand ca acesta a fost prins de politistii din Ploiesti, marti seara, la ora 18.00. Instantele de judecata din Oradea si Salaj au emis pe numele acestuia, in anii 2002 si 2005, in lipsa, doua mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, fiecare pe cate patru ani si jumatate, pentru savarsirea de infractiuni economice.
“Intrucat condamnatul se sustragea executarii pedepsei, in anul 2003 a fost dat in urmarire nationala si internationala de politistii clujeni. Cetateanul moldovean in cauza a fost incarcerat in arestul IPJ Brasov in noaptea de marti spre miercuri, fiind pus la dispozitia procurorilor pentru cercetari in cazul jafului armat. Asiguram opinia publica ca vom continua eforturile sustinute pentru solutionarea acestui caz, rezultatele anchetei urmand sa fie puse la dispozitia mass-media de catre procurori”, adauga Naghi.
In 29 ianuarie, doua persoane au murit in urma unui atac armat care a avut loc la o casa de schimb valutar din Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *