decembrie 9, 2022

Asumarea raspunderii Guvernului Orban si refuzul PSD-ului de a vota motiunea de cenzura

In contextul asumarii raspunderii de catre Guvernul Orban, pe cele trei pachete de legi, printre care si modificarea legilor Justitei este interesant anuntul facut, joi 12 decembrie 2019, de noul presedinte al PSD, Marcel Ciolacu. Aceasta a declarat ca PSD nu ia în calcul o motiune de cenzura pe aceste pachete de legi.

rn

Guvernul a trimis Parlamentului trei proiecte pentru asumarea raspunderii în forul legislativ. Este vorba de legile justitiei, de legea care reglementeaza transportul elevilor care merg la scoala într-o alta localitate decât cea de domiciliu si o lege a plafoanelor, necesara pentru ca bugetul pentru 2020 sa fie adoptat mai repede.

rn

Doar ca mai multe proiecte au intrat deja în procedura parlamentara, despre unele Ciolacu spunea, ca sunt într-o zona foarte înaintata în Parlament si este posibil ca saptamâna urmatoare sa fie votate, de aceea nu întelege de ce s-a venit cu asumarea. Pentru ca Ciolacu face pe niznaiul, trebuie sa reamintim ce spunea petnru Mediafax judecatorul CCR, Toni Grebla asumarea raspunderii de catre Guvern este o forma simplificata de legiferare, fiind practic "jumatatea drumului între ordonanta de urgenta si proiectul de lege…Opozitia poate sa depuna motiunea de cenzura în trei zile de la angajarea raspunderii". Insa, totul este un calcul politic, Guvernul Orban nu poate sa dea OUG, dupa referendum-ul pe justitie, astfel incat forteaza parlamentarii, pentru a se ajunge intr-un final la anticipatele dorite de seful suprem Iohannis. Parlamentari PSD nu sunt interesati, ca de altfel majortiatea indiferent de culoare politica sa-si piarda dreptul la pensie dupa un singur mandat. Asa ca solutia cea mai eleganta, aleasa de de principala forta de opozitie este sesizarea CCR-ului, iar pana cand CCR-ul va lua o decizie si pensiile parlamentarilor vor fi in siguranta. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *