Astazi este ultima zi în care mai puteti redirectiona 2 la suta din impozitul pe venit

Astazi este ultima zi în care mai puteti  redirectiona 2 la suta din impozitul pe venit

Legea 227/2015 privind Codul Fiscal este cea care permite contribuabililor sa redirectioneze cota de 2% din impozitul datorat statului. 

rn

Aceasta redirectionare a fost gândita înca de la început ca un proces prin care persoanele fizice pot ajuta si sprijini în mod concret activitatile organizatiilor nonprofit sau parohiile. Toti cei care doresc sa redirectioneze cei 2% din impozitul pe anul trecut mai pot face acest lucru doar pâna în 25 mai. Singura conditie este ca în anul anterior sa fi realizat venituri impozabile în tara noastra.
Este important de precizat faptul ca persoanele care s-au aflat în concediu pentru îngrijirea copilului în anul precedent nu pot redirectiona 2% din impozit. Optiunea pentru redirectionarea cotei de 2% sau 3,5% trebuie exercitata în scris si trebuie declarata la platitorul de venituri. Iar dupa declararea optiunii aceasta ramâne valabila pentru 2 ani.
Contribuabilii au la dispozitie 30 de zile pentru a anunta administratia financiara în cazul în care exista inadvertente referitoare la completarea formularului tipizat sau daca a fost semnalata o situatie de fals în acte. Dupa depunerea cererii, sumele donate prin redirectionarea cotei de 2% din impozitul anual vor fi virate destinatarilor în termen de cel mult 90 de zile.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *