”Aspecte din istoria sportului zălăuan” în expoziție la Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”

”Aspecte din istoria sportului zălăuan” în expoziție la Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”

Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” Zalău va găzdui joi, 23 noiembrie 2023, începând cu ora 18.00, vernisajul expoziției ”Aspecte din istoria sportului zălăuan”, organizată de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

În contextul anului aniversar “Zalău 550”, expoziția “Aspecte din istoria sportului zălăuan” propune o scurtă incursiune prin câteva din cele mai importante prestații și performanțe realizate de sportivi ce au activat în plan local, fără a asuma însă o imagine completă asupra tuturor rezultatelor de excepție din acest domeniu.

“Demersul nostru se dorește a fi mai mult decât o privire retrospectivă (de altfel, extrem de necesară pentru generația tânără), intenția fiind și aceea de a pleda pentru importanța sportului în viața comunității, amintindu-ne mereu de înțelepciunea anticului îndemn <mens sana in corpore sano>! De asemenea, expoziția se constituie într-un important instrument de promovare a spiritului sportiv în rândul tinerilor, precum și o recunoaștere adusă pasiunii, efortului și dedicării sportivilor zălăuani. Evenimentul este deschis publicului larg și invită iubitorii de sport, pasionații de istorie și cetățenii interesați de istoria sportului zălăuan să participe la vernisajul expoziției”, spun reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *