Asociaţii unei firme din Cehu Silvaniei, condamnaţi la câte 9 ani de închisoare

2
3554

Administratorul şi directorul economic al Ginrom Invest SRL din Cehu Silvaniei au fost condamnaţi la câte nouă ani de închisoare, cu executare, pentru evaziune fiscală în valoare totală de peste 12 milioane de lei.

Parchetul de lângă Tribunalul Sălaj precizează, într-un comunicat de presă, că cei doi au fost condamnaţi printr-o sentinţă penală din august 2020 a Tribunalului Sălaj, rămasă definitivă printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj din februarie 2021.

Potrivit comunicatului menţionat, în sarcina inculpaţilor, având funcţiile de administrator, respectiv asociat şi director economic al unei Ginrom Invest SRL Cehu Silvaniei, s-a reţinut faptul că în perioada 2011-2013 au înregistrat în evidenţele contabile ale firmei cheltuieli fictive şi alte operaţiuni fictive, în baza unui număr de 942 facturi fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 12,434 milioane de lei.   

Trimiterea în judecată a inculpaţilor din această cauză s-a dispus printr-un rechizitoriu al Parchetului de lângă Tribunalul Sălaj din iunie 2018.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.