Asistatii social nu mai sunt obligati sa-si caute un loc de munca

Asistatii social nu mai sunt obligati  sa-si caute un loc de munca

Nici famililiile asistate social nu mai au obligatia sa-si trimita copiii la scoala

rn

Au aparut modificari importante in sistemul asistentei sociale. E de amintit aici faptul ca beneficiarii de ajutor social apti de munca nu mai au obligativitatea de a prezenta primariei dovezi ca se afla in cautarea unui loc de munca. Sau, daca in familiile cu mai multi copii scolari unul nu frecventeaza scoala, familia poate primi alocatia pentru sustinerea familiei. Pana acum daca un copil nu frecventa scoala familia nu primea alocatia pentru sustinere.
Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Salaj a prezentat o informare cu privire la activitate de acordare a drepturilor sociale pe primele patru luni ale anului in curs.
Alaturi de alocatiile, indemnizatiile si ajutoarele platite, beneficiarii anumitor categorii de ajutoare sociale au si alte facilitati, precum calitatea de asigurat in sistemul de sanatate in cazul indemnizatiei pentru cresterea copilului, a indemnizatiei de acomodare si a ajutorului social, precum si incheierea politei de asigurare obligatorii pentru proprietarii de locuinte beneficiari ai ajutorului social.
Cum spuneam, pe primele patru luni ale acestui an s-a platit ajutor social pentru 3.155 de beneficiari, in valoare totala de 4.319.038
S-au mai platit alocatii pentru sustinerea familiei la 3.356 de beneficiari, in valoare de 2.434.798 lei.
Cea mai mare suma s-a platit pentru alocatia de stat pentru copii, si anume 17.655.724 de lei, pentru 44.058 beneficiari.
Ajutoare pentru incalzirea locuintei au fost date pentru 3.260 de beneficiari. in valoare de 676.763 lei, cele mai multe fiind pentru lemne. carbune si combustibili petrolieri (3.723. in valoare de 502.456 lei).

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *