decembrie 9, 2022

Asigurarea transportului de persoane pentru toate localitatile judetului cade in sarcina Consiliilor judetene

Proiectul de Lege privind obligativitatea asigurarii serviciilor regulate de transport persoane pentru toate localitatile judetului vizeaza obligarea consiliilor judetene sa asigure transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate intre toate localitatile judetului (sate si orase).
Propunerea a fost inregistrata la Camera Deputatilor miercuri,11 decembrie 2019, Astfel, se doreste reintroducerea transportului de persoane, la nivel judetean, in randul serviciilor publice.
Serviciul public de transport persoane va fi finantat de la bugetele consiliilor judetene, cu recuperarea integrala a costurilor de exploatare, reabilitare si dezvoltare prin tarife/taxe suportate de catre utilizatori.
Masura este necesara pentru a inlatura situatiile (existente in prezent) in care multe sate nu sunt incluse pe rutele de transport regulat de persoane, motivele invocate fiind, de cele mai multe ori, lipsa de profitabilitate a traseelor respective.
Lipsa serviciilor regulate de transport la nivel judetean pentru toate satele are importante consecinte asupra comunitatilor respective: – cresterea abandonului scolar la nivel rural; – ingreunarea accesului catre cursurile liceale sau universitare pentru copiii din mediul rural; – ingreunarea accesului pentru persoanele din aceste zone la serviciile medicale (medicii de familie nu au cabinete in aceste localitati, persoanele din aceste localitati nu se pot deplasa la cabinetele medicilor de familie din alte localitati rurale sau urbane), la sediile unitatilor administrative, la serviciile bancare, magazine, piete etc.; – ingreunarea accesului persoanelor din zonele rurale la piata fortei de munca; – izolarea comunitatilor respective; – cresterea situatiilor in care persoanele apeleaza la practici tip autostop, pentru a se deplasa din localitatea de domiciliu catre localitatile in care lucreaza sau in care trebuie sa ajunga din alte motive, caz in care cresc riscurile pentru siguranta persoanelor, dar si cazurile de fraudare a normelor privind transportul persoanelor, precum si a legislatiei fiscale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *