Aseara a inceput razboiul cu zapada

Ieri a cazut prima ninsoare care s-a lasat cu zapada asternuta peste Zalau. Odata cu primii fulgi au iesit pe strazi utilajele de deszapezire. Acestea au lucrat inclusiv pe soseaua care traverseaza Mesesul, facand destul de greu fata ritmului in care se aseza zapada pe carosabil. Cu 30 la ora, dar pe masiv se circula aseara. S-a circulat cu multa grija si pe bulevard, unde s-a asezat un strat de zapada alunecos. 

Prefectul Ionel Ciunt a afirmat inca de la sfarsitul lunii noiembrie ca toate autoritatile judetene si locale sunt pregatite sa faca fata problemelor legate de deszapezire in Salaj.
Trebuie sa mentionam ca pentru deszapezirea Drumurilor Nationale din judet, repsectiv a drumurilor E81 spre Cluj si Satu Mare, E58 spre Baia Mare, DN1H spre Bihor, DN19B spre Bihor si DN 1 G, Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi a alocat judetului Salaj suma de 1.801.904 lei pentru deszapezire. Contractul pentru desazpezire a fost semnat cu firmele Athos Com si Riposta Trans, care s-au angajat sa intervina oricand este nevoie in perioada 20 octombrie – 31 martie. stop_coloana
Consiliul Judetean a acordat primariilor suma totala de 1,8 milioane de lei pentru desazpezirea drumurilor judetene si comunale. Anul trecut, pentru ca iarna a fost blanda, printr-o hotarare de Consiliu Judetean banii ramasi la primari pentru deszapezire au ramas “cadou” primarilor, care s-au angajat sa reabiliteze sectoare de drum cu acesti bani.
Mircea Crisan, reprezentantul CNADNR Salaj, spunea in luna decembrie ca “toate utilajele sunt pregatite”. Acesta mai amintea ca “nu vom avea niciun fel de probleme cu desapezirea anul acesta”.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *