AS Creaca Jac: "Batrana Doamna" de Salaj

Echipa AS Creaca Jac este o echipa titrata in Liga a V-a de Salaj. Dovada trecutul ei glorios, chiar de pe vremea lui Big Brother alias Costel Simion Tamas-Coco, si mai incolo ! Mai in modernism AS Creaca Jac a fost confruntata in campionatele judetene cu tot felul de "intamplari".

rn

In anul 2017 o tanara arbitra de fotbal cadea jos la Agrij intr-un meci cu Creaca Jac conform ziarului Libertatea.Intr-un alt joc cu Napradea , condusa cu 3-1 castiga cu 4-3 ! La Buciumi, prietenie totala cu gazdele intr-un meci in care" micii "asteptau focul de sub gratare. In 2014 promoveaza in Liga a IV-a dar renunta spectaculos, echipele din Liga a IV-a rasufland apoi usurate de faptul ca au scapat de "Batrana Doamna".
La Memorialul Jac participa echipe depasind ca numar liga V-a Centru 2020.Aici etapele pot continua zi-lumina, regulament specific Creaca-Jac.
La fotbal de sala in 2019 castiga Cupa AJF Salaj. La un meci de Cupa Romaniei cu Rapid Jibou din 2017 conduce cu 3-1 in min. 87, are 2 ocazii de a inscrie , este egalata si invinsa cu 4-3 in prelungiri ! Este denumita "Batrana Doamna" a fotbalului din Salaj datorita modului de a iesi cu bine din toate provocarile ligii a V-a. Sabou Samir, conducatorul AS Creaca Jac explica pentru cititorii rubricii spport mecanismul :
"La Creaca Jac este un areal istoric pentru fotbal, adica oameni ai locului pregatiti special pentru acest joc, nu degeaba suntem langa Castrul Roman de la Moigrad, ultima fortareata a romanilor in fata dacilor liberi si a popoarelor migratoare.Domnule draga, spun pentru Graiul Salajului ca acum desi e pandemie , sau ce-o fi, viata merge inainte. Eu lucrez acum la vie, astept sa inceapa jocurile de fotbal, baietii sunt sanatosi. Terenul e bun, facem fotbal , lucram in gospodarii, la firme, unii sunt chiar elevi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *