Artileriștii sălăjeni au donat sânge pentru victimele cutremurului din Turcia și Siria

Militari și personal civil contractual din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” au decis să se alăture campaniei umanitare organizată de Ministerul Sănătății pentru sprijinirea victimelor cutremurelor din Turcia și Siria.

Aceștia au donat sânge miercuri, 15 februarie, sub egida lozincii Centrului de Transfuzie Sanguină din Zalău: “Pentru sânge nu există fabrici, există doar inimi”.

”Mai fericit este a da, decât a lua (Fapte 20, 35). Când primeşti, ţi se umplu mâinile, în timp ce atunci când dăruieşti ţi se umple sufletul ! Viaţa înseamnă dăruire!”, a fost mesajul publicat de artileriștii ”Silvania”.

Cum mii de oameni răniţi în teribilul cutremur au nevoie de ajutor medical, și România a decis să răspundă apelului autorităților din Turcia. De o săptămână, Ministerul Sănătății organizează o campanie de donare de sânge pentru răniţii din Turcia, prelungind programul unor centre de transfuzie sanguină din țară între orele 7.30-17.00: Arad, Bihor, Cluj, Prahova, Timiș și București.

Împreună cu Universitățile de Medicină, Ministerul Sănătăţii mobilizează şi voluntari dispuşi să ajute la îngrijirea răniţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *