februarie 5, 2023

Zalauanii au, acum, in premiera, posibilitatea de a vedea un artist plastic la lucru. Si nu este vorba despre orice artist, ci despre un titrat pictor argentianian, Julio Ducuron, care expune de saptamana aceasta la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau. Inconjurat de lucrari reprezentand, in general, peisaje cu iz rustic din Transilvania, artistul este prezent in fiecare zi, in sala mare de expozitii temporare a muzeului (intre orele 10,00 si 12,00), unde transpune pe panza imaginile care l-au impresionat de-a lungul vizitelor pe care le-a facut in aceasta parte a tarii. In lucrarile finalizate deja si expuse la Muzeul Judetean sunt reproduse, astfel, imagini din Zalau – din zona Gradinii Poporului, dar si pesaje din imprejurimile Sibiului sau Mediasului, elementele dominante fiind capitele de fan – un aspect inedit, cu siguranta, pentru pictorul argentinian – si campurile de floarea soarelui. Cu exceptia celor care fac parte din colectii private, lucrarile expuse sunt de vanzare, la preturi cuprinse intre 400 de lei (picturile mai mici ca dimensiune) si 4.000 de lei (lucrari mai mari).
O parte dintre lucrari s-au vandut chiar la vernisajul organizat miercuri seara la Muzeul Judetean, vernisaj ce a marcat un record in materie de participanti. Peste 150 de amatori de arta, multi dintre ei colegi ai fiicei artistului (angajata la TenarisSilcotub), au facut ca vernisajul de miercuri sa se constituie intr-un adevarat eveniment monden.
Expozitia ramane deschisa inca aproximativ doua saptamani, timp in care poate fi vizitata, de marti pana duminica, intre orele 9,00 – 17,00. In toata aceasta perioada, pictorul va putea fi vazut, zilnic, muncind in sala de expozitii, unde va si sta de vorba cu toti amatorii de arta interesati de munca sa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut