Armata Română caută voluntari

0
2232

Se caută rezervist voluntar în Armata României. Până în 30 iulie, Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar, ca maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați. Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

De menționat că din acest an a crescut cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut. A crescut, de asemenea, și valoarea indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad.

Totodată, au fost eliminate obligația privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării sau nefinalizării contractului, precum și limitările privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate. În plus, a fost creată posibilitatea repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Cei interesaţi de îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar pot contacta Centrul Militar Județean Sălaj (Str. Lt.col. Pretorian, nr. 30, Zalău, telefon 0745511616), în vederea obţinerii tuturor informaţiilor necesare.

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta actul de identitate, în original şi în copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie, permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice, livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.