septembrie 24, 2022

Armata de 140 de consilieri personali ai ministrilor guvernului Dancila ocupa in mare secret posturile bine platite

Printre altele, guvernul PSD-ALDE, in fruntea caruia a fost pus premierul Vasilica Viorica Dancila, se dovedeste si locul în care partidul condus de Liviu Dragnea îsi ascunde oamenii carora le datoreaza o sinecura, plantându-i în functii caldute si garantându-le confidentialitatea, evidentiaza publicatia recorder.ro. Ministrii din Guvernul Dancila au, în total, peste 140 de consilieri personali platiti din bugetul de stat, iar la solicitarea jurnalistilor care au vrut sa afle cine sunt, pozitia oficiala a guvernului a fost ca numele acestor consilieri sunt secrete si nu reprezinta informatii de interes public. Este un mod de lucru pe care îl aplica si Liviu Dragnea la Cancelaria Camerei Deputatilor, dar si Calin Popescu Tariceanu la Senat, constata recorder.ro, dupa ce la solicitarea facuta în baza Legii 544 privind accesul la informatii de interes public jurnalistilor li s-a raspuns doar ca Dragnea are 12 consilieri, iar Tariceanu are 5 consilieri, iar numele lor nu pot fi comunicate. Altfel spus, România este tara în care cetateanul platitor de taxe nu are dreptul sa stie pe cine plateste. Ce se stie oricum este ca numarul 1 din randul consilierilor este Anca Alexandrescu, persoana pe care Liviu Dragnea a însarcinat-o sa controleze toata strategia de comunicare. Anca Alexandrescu este fosta consiliera a lui Adrian Nastase, în vremea când acesta era prim-ministru, si fosta consiliera de comunicare a lui Liviu Dragnea la Camera Deputatilor. Odata cu instalarea Vioricai Dancila ca prim-ministru, a trecut la Guvern, unde este încadrata consilier onorific. Teoretic, consilierii personali ai celor care alcatuiesc guvernul ar trebui sa se mândreasca cu o asemenea functie si sa fie atât de bine pregatiti încât un ministru sa puna pret pe sfaturile si pe sugestiile lor. Practic, nu stim cine sunt, ce pregatire au si ce fac mai exact în slujba ministrilor, în afara de a încasa un salariu între 4.000 si 8.000 de lei, bani la care se adauga sporuri.

rn

Ministerul de Interne – 4 consilieri personali
Ministerul Muncii – 7 consilieri personali
Ministerul Mediului – 17 consilieri personali
Ministerul Educatiei – 7 consilieri personali
Ministerul Agriculturii – 8 consilieri personali
Ministerul Apelor si Padurilor – 9 consilieri personali
Ministerul Comunicatiilor – 6 consilieri personali
Ministerul Culturii – 6 consilieri personali
Ministerul Finantelor Publice – 2 consilieri personali
Ministerul Economiei – 6 consilieri personali
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – 6 consilieri personali
Ministerul Justitiei – 4 consilieri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – 5 consilieri personali
Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul – 9 consilieri
Ministerul Sanatatii – 7 consilieri personali si 3 consilieri onorifici
Ministerul Tineretului si Sportului – 10 consilieri personali
Ministerul Transporturilor – 7 consilieri personali
Ministerul Turismului – 8 consilieri personali
Ministerul Fondurilor Europene – 8 consilieri personali
Ministerul Românilor de Pretutindeni – 6 consilieri personali
Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii, Ministerul Cercetarii si Inovarii, Ministerul Energiei nu au raspuns solicitarii jurnalistilor de la recorder.ro.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.