ianuarie 31, 2023

Arheologii se intorc pe… centura

Arheologii Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau si-ar putea relua in curand sapaturile de salvare pe traseul soselei de centura a municipiului Zalau, dupa ce la inceputul lunii decembrie 2008, acestea au fost suspendate din cauza temperaturilor improprii. Dupa cum ne-a declarat directorul Alexandru Matei, mai sunt de cercetat doua situri, din totalul de patru identificate de-a lungul viitoarei centuri. Cele doua situri ramase de cercetat sunt amplasate in portiunea de mijloc a centurii, extremitatile fiind deja eliberate de sarcina arheologica. Drept urmare, la capatul dinspre Panic au inceput, inca de anul trecut, lucrarile de constructie a arterei ocolitoare. Cat despre siturile necercetate inca (unul total, altul inceput anul trecut), acestea vor fi finalizate, spera Matei, in maximum doua luni.
Reamintim ca soseaua ce va devia o parte a traficului din Zalau va avea o lungime de aproximativ 8,3 kilometri si va face legatura intre DN 1F Zalau – Simleu Silvaniei (zona RAR) si DJ 191 C Aghires – Zalau. Valoarea totala a investitiei, ce include si reabilitarea unei portiuni de 1,3 km din drumul judetean, depaseste noua milioane de euro, suma provenita, in cea mai mare parte, din fonduri comunitare. Titularul proiectului este Primaria Zalau, iar executant este o firma din Germania.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut