octombrie 3, 2022

Argint international pentru Claudia Pop

Dupa ce anul trecut a obtinut medalie de bronz la Olimpiada Internationala “Stiinte pentru Juniori”, Claudia Pop, eleva in clasa a X-a G la Colegiul National “Silvania” Zalau, a reusit, zilele trecute, o performanta si mai… stralucitoare. Ea este castigatoarea medaliei de argint la editia din acest an a aceleiasi olimpiade, desfasurata la inceputul acestei luni in Coreea de Sud. Competitia, ce presupune cunoasterea de catre elevii participanti a trei discipline distincte – chimie, fizica si biologie – a reunit, in acest an, 249 de concurenti din 46 de tari. Dupa desfasurarea a doua probe teoretice individuale si a unei probe practice in echipa, lotul Romaniei, al carei componenta este si Claudia, a reusit sa adune la aceasta editie a olimpiadei nu mai putin de cinci medalii: doua de aur, una de argint (a Claudiei) si doua de bronz.
Reamintim ca pasiunea Claudiei pentru disciplinele la care exceleaza a inceput inca de pe vremea cand era eleva a Scolii “Mihai Eminescu”, remarcandu-se in special prin rezultatele obtinute la olimpiadele nationale de chimie. La CNS, ea este pregatita pentru aceasta competitie exterm de complexa de profesoarele Florca Sas (fizica), Carmen Bodea (chimie) si Dorina Pop (biologie).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.