Arest preventiv pentru cei 5 hoți care dădeau spargeri în Sălaj și Cluj

Arest preventiv pentru cei 5 hoți care dădeau spargeri în Sălaj și Cluj

Cei cinci bărbați care au intrat prin efracție, cu fețele acoperite, în sediul unei firme din Sălaj de unde au furat bani și bunuri au ajuns în arest preventiv. Vineri, 29 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Jibou a dispus trimiterea după gratii, pentru 30 de zile, față de cei cinci bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În 28 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, au efectuat patru percheziții domiciliare, în localitatea Fizeșu Gherlii, județul Cluj, pentru documentarea și probarea activității infracționale a cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale îi bănuiesc pe aceștia că, în noaptea de 23 spre 24 septembrie, având fețele acoperite, ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială din județul Sălaj și ar fi sustras bani și diverse bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 22.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, 2.000 de lei, țigarete și detergenți, precum și alte bunuri, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activitatea infracțională a celor cinci bărbați, care sunt bănuiți de comiterea unor infracțiuni similare și pe raza județului Cluj.

Totodată, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere. După audierea celor cinci bărbați, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au reținut, joi, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, iar vineri magistrații au dispus arestarea lor preventivă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *