Arafat: Putem ajunge la 7.000 de cazuri pe zi dacă nu respectăm măsurile impuse

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă și spune că, peste zece zile, riscăm să ajungem la 5000, chiar 7.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, în cazul în care măsurile sanitare impuse de autorități nu sunt respectate.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

Referitor la administrarea și distribuirea viitorului vaccin anti-Covid, Raed Arafat a afirmat, la un post național de televiziune, că vor avea prioritate personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile.

”Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

Potrivit oficialului, răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *