decembrie 3, 2022

Aproape un milion de romani sarbatoresc onomastica de Sfantul Gheorghe

Aproape un milion de romani sarbatoresc onomastica, joi, cu ocazia Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, aproape trei sferturi fiind barbati, informeaza, miercuri, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Potrivit statisticilor MAI, din cele 963.612 de persoane care poarta nume sau derivate ale numelui Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, majoritatea sunt barbati (771.067).
Cele mai multe femei care au onomastica la sarbatoarea amintita poarta numele de Georgeta (138.499), urmate de cele strigate Gheorghita/ Ghiorghita (38.539). Alaturi de acestea vor petrece si cele cu numele Geta (14.944) si Ghita (563).
Dintre barbatii sarbatoriti la aceasta data, majoritatea poarta numele de Gheorghe sau Ghiorghe (602.385). Lor li se adauga cei numiti George (139.501) si cei alintati Gheorghita/ Ghiorghita (24.022). Cei mai putini dintre sarbatoriti poarta numele de Ghita (5.159).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *