Aproape calificati in faza a doua

Pentru a fi sigura de locul 1 in turneul de la Viena, contand pentru faza I a preliminariilor CM 2010, echipa masculina de volei a Romaniei are nevoie de o victorie la orice diferenta de scor (3:0, 3:1, 3:2) in meciul de maine, cu Bosnia. Tricolorii se pot califica (de pe primul loc) si daca pierd, in urma jocului rezultatelor, insa aceasta varianta este foarte periculoasa – meciul Austria – Ungaria se disputa dupa partida Romania – Bosnia-Hertegovina.
Variante de calificare:
1. Romania castiga (3:0, 3:1 sau 3:2) cu Bosnia (se califica indiferent de rezultatul din meciul Austria – Ungaria).
2. Romania pierde cu 2:3 sau cu 1:3 meciul cu Bosnia-Hertegovina, iar Austria este invinsa de Ungaria (in aceasta situatie, Romania este la egalitate de puncte, 5, cu Bosnia, insa are setaveraj mai bun).
3. Romania pierde cu 2:3 in fata Bosniei-Hertegovina, iar Austria castiga cu 3:2 sau cu 3:1 cu Ungaria (in aceasta situatie, Romania este la egalitate de puncte, 5, cu Austria si cu Bosnia, insa are setaveraj mai bun)
4. Romania pierde cu 1:3 in fata Bosniei-Hertegovina, iar Austria castiga cu 3:2 cu Ungaria (in aceasta situatie, Romania este la egalitate de puncte, 5, cu Austria si cu Bosnia, insa are setaveraj mai bun).
Mai este o varianta foarte nostima in care Romania, Austria si Bosnia-Hertegovina ar putea ajunge la egalitate de puncte (5), dar si de setaveraj (6:5): Bosnia-Hertegovina sa castige cu 3:0 in fata Romaniei, iar Austria cu 3:2 contra Ungariei.
In cazul in care va ocupa locul 1 la turneul vienez, echipa Romaniei se va califica in a II-a faza a preliminariilor CM 2010. Ea va fi repartizata in grupa G, alaturi de Grecia (gazda turneului, in luna mai), Portugalia, Slovenia si Danemarca. Din aceasta grupa, primele trei clasate vor merge in Play-off:
– locul 1 in grupa J, alaturi de Bulgaria si alte doua formatii venite din faza a II-a;
– locul 2 in grupa L, alaturi de Spania, Serbia si o alta echipa calificata din faza a II-a;
– locul 3 in grupa K, alaturi de Polonia, Franta si o alta selectionata promovata din faza a II-a.
Din Play-off, primele doua clasate in fiecare serie merg la turneul final.
Unul dintre remarcatii acestor doua jocuri este Andrian Gontariu (foto), voleibalist de la Volei Club Municipal Remat Zalau. In meciul cu Ungaria, Andrian Gontariu a intrat in setul IV si a avut o evolutie buna. In partida de duminica, cu Austria, zalauanul a intrat in primii sapte si a fost cel mai eficace, reusind 15 puncte, 14 din atac si unul din blocaj.
Din lotul Romaniei mai fac parte: Marius Lucian Dascalu – VCM LPS Piatra Neamt, Radu Began- CVM Tomis Constanta, Razvan Parpala- Constam Buzau, Bogdan Alexandru Olteanu- Anicaja Almeria, Florin Voinea- CVM Tomis Constanta, Dan Borota- Explorari Baia Mare, Laurentiu Lica- CVM Tomis Constanta, Adrian Gontariu- Remat Zalau, Sergiu Stancu- Prisma Taranto, Dragos Cristian Pavel- Steaua Bucuresti Adrian Nicolae Feher- Volley Viena, Andrei Laza- Explorari Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *