Aproape 800 de sălăjeni au fost amendați de DSP pentru necompletarea formularului digital

0
2765

Completarea formularului digital la intrarea în România este obligatorie, iar nerespectarea legislației atrage sancțiuni, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

Obligativitatea transmiterii online a datelor cuprinse în formular este prevăzută în OUG 129/2021, iar scopul acestui formular este acela de a identifica mai simplu contacții unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și de prevenire expunerii persoanelor la COVID-19.

Potrivit informării DSP Sălaj, din 25 decembrie 2021 până în prima zi a acestei săptămâni, reprezentanții instituției au constatat 789 de contravenții și au aplicat sancţiunile prevăzute de legislație.

”Persoanele au obligația de a completa Formularul digital de intrare în România cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României. Formularul se completează individual, în format digital, de către fiecare persoană care intră pe teritoriul României în condiţiile prevăzute, iar pentru persoanele care se prezintă în punctele de trecere a frontierei fără să deţină un formular, acestora le revine obligativitatea de a completa formularul în maximum 24 de ore de la intrarea în ţară.

Nerespectarea de către persoana care intră pe teritoriul României a obligaţiei de a completa Formularul digital de intrare în România, în termen de 24 de ore de la intrarea în ţară, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute se realizează, pe baza datelor şi informaţiilor furnizate de Sistemul informatic integrat Formular digital de intrare în România – SII-FDIR, de către personalul din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Salaj, împuternicit să efectueze activităţi de inspecţie sanitară de stat”, spune directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaș.

Există și excepții de la completarea formularului. Una dintre excepții se referă la cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună. În această situație, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toţi membrii familiei. O altă excepție se referă la minori, obligația de a fi completat formularul digital revenind părinților, tutorelui sau reprezentantului legal.

Detalii cu privire la completarea Formularului digital de intrare în România pot fi regăsite la următoarele pagini web:  https://gov.ro/…/introducerea-formularului-digital-de… și

http://www.ms.ro/formularul-digital-de-intrare-in-romania/

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.