Aproape 60 de kg de deseuri periculoase indisponibilizate de politistii în cadrul Actiunii Toxcontrol

 

rn

Aproape 60 kg si 68 de litri de produse de protectie a plantelor si substante utilizate în igiena si sanatatea publica, la dezinfectie, dezinsectie si deratizare au fost ridicate în urma unei actiuni de verificare a activitatilor operatorilor economice inregistrati/autorizati sa desfasoare operatiuni cu astfel de substante.

rn

Politistii din cadrul Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase desfasoara în perioada 21 noiembrie-31 decembrie 2019,la nivel judetean, o actiune pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor de protectie a plantelor si al substantelor utilizate în igiena si sanatatea publica, la dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

rn

Actiunea se desfasoara in scopul cresterii sigurantei cetateanului, protejarii vietii si integritatii corporale ale oamenilor, prin verificarea activitatilor societatilor comerciale si persoanelor fizice care efectueaza operatiuni în aceste domenii, a modului de autorizare la organele competente si a respectarii legislatiei aferente.

rn

Pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite si verificarea tuturor aspectelor prevazute si sanctionate de legislatia incidenta acestor domenii, politistii  actioneaza impreuna cu specialisti din cadrul D.S.V.S.A. Salaj si D.S.P. Salaj.

rn

Astfel, în perioada 21 noiembrie – 19 decembrie 2019, politistii de la structura de profil au efectuat 46 de controale la agenti economici autorizati/neautorizati sa desfasoare operatiuni cu substante utilizate pentru igiena si sanatatea publica, la dezinfectie, dezinsectie si deratizare sau cu produse de protectie a plantelor.

rn

In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate zece fapte de natura penala, în cauzele penale instrumentate fiind cercetate sapte persoane.

rn

Au fost indisponibilizate, in vederea confiscarii 68 de litri si 58 kg de substante si deseuri periculoase.

rn

Tot în cadrul actiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de catre institutiile participante la actiune trei sanctiuni contraventionale, în valoare de 2000 de lei. Astfel de activitati vor continua  si în perioada urmatoare.

rn

 Un exemplu prezentata de IPJ , pentru acest tip de actiuni esta urmatorul: La data de 28 noiembrie 2019, politistii împreuna cu reprezentantii din cadrul institutiilor mentionate au efectuat verificari la punctul de lucru al unei societati comerciale din Zalau, care în activitatea de dezinsectie foloseste substante toxice si produse biocide insecticide. Astfel, s-a constatat ca societatea nu este notificata la I T. M. Salaj, pentru detinerea si utilizarea de substante toxice. In cauza a fost înregistrat dosar penal si se continua cercetarile pentru infractiunile de trafic de produse sau substante toxice, respectiv infractiunea de neluarea masurilor de eliminare totala ecologica a deseurilor periculoase, fiind indisponibilizata cantitatea de 26 de litri produse biocide si deseuri periculoase.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut