ianuarie 29, 2023

Aproape 50 de intervenții pentru pompierii sălăjeni într-o singură zi

Nu mai puțin de 46 de misiuni au avut pompierii sălăjeni în ultimele 24 de ore. Pe lângă intervenții la cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme de sănătate, au avut loc și patru accidente rutiere și un incendiu în Românași.

Potrivit informării ISU Porolissum, marți dimineața, dispeceratul ISU-Ambulanță a fost anunțat despre producerea unui eveniment rutier care a avut loc pe DN 1 H, la ieșire din localitatea Halmășd. În urma incidentului în care a fost implicat un autoturism au rezultat trei persoane rănite, care au fost asistate medical la fața locului de către un echipaj SMURD.

În jurul prânzului pompierii au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier care a avut loc în localitatea Benesat. În urma incidentului în care a fost implicată o autobasculantă care s-a răsturnat în afara carosabilului, un bărbat rănit a fost preluat de către un echipaj al Ambulanței.

Câteva ore mai târziu, pompierii Detașamentului Zalău au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier în care au fost implicate un autocamion și un autoturism, între localitățile Borla și Badon. În eveniment au fost implicate trei persoane, iar două dintre acestea au fost transportate la UPU Smurd Zalău de către echipajele Ambulanței.

În jurul orei 23.10, pompierii au fost solicitați să intervină la un nou eveniment rutier petrecut în localitatea Ulciug. Un autoturism s-a lovit de un stâlp de electricitate. Conducătorul auto a fost asistat medical la fața locului de către un echipaj al Ambulanței.

Incendiu de proporții la un imobil din localitatea Românași

Marți după masă, dispeceratul ISU-Ambulanță a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112 despre producerea unui incendiu la acoperișul unui imobil (în care se afla și o farmacie) în localitatea Românași. Imediat la fața locului s-au deplasat pompierii de la Punctul de lucru Sânmihaiu Almașului și două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului Zalău. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață mare, la nivelul acoperișului imobilului.

Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (scurtcircuit). A ars acoperișul imobilului pe circa 250 mp, au fost afectate terasele imobilului, tavanul, pereții interiori și diverse bunuri din imobil (piese de mobilier și electrocasnice). Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut