Aproape 40 de metri cubi de material lemnos, confiscat la Sărmășag

Doi transportatori profesioniști de material lemnos s-au ales cu marfa confiscată și cu amenzi de 18 mii de lei după ce au fost depistați cu o serie de nereguli de către polițiștii din Sărmășag.

Unul dintre ei transporta 8,02 metri cubi de material lemnos cu un cap tractor cu semiremorcă. În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Sărmășag împreună cu cei ai Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au constatat că volumele pe specii nu corespundeau cu volumele din avizele de însoțire, astfel că s-a procedat la inventarierea materialului lemnos.

În consecință, transportatorul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, iar cei 8,02 metri cubi de material lemnos, din specia fag, în valoare de 1.387,46 de lei, au fost confiscați și predați la Ocolul Silvic Măgura – Șimleu Silvaniei.

În aceeași zi, un alt transportator a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru neînregistrarea ca transportator profesionist în aplicația SUMAL 2.0., fiind confiscați valoric 29,256 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 3.407,22 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *