octombrie 5, 2022

Aproape 300 de plangeri depuse la Parchetul Militar de victime de la protestul din 10 august

La Parchetul Militar Bucuresti au fost înregistrate pâna ieri, duminica 19 august, 291 de plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma interventiei jandarmilor la protestul din 10 august, potrivit informatiilor preluate de hotnews.ro, pe baza declaratiilor unor oficiali din Parchetul General.

rn

Procurorii militari au audiat pâna în prezent 127 de persoane, iar incepând de azi audierile în acest dosar vor fi efectuate la sediul Parchetului General.
Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmarirea penala in rem pentru savârsirea infractiunilor de purtare abuziva, abuz în serviciu si neglijenta în serviciu, în legatura cu modul de interventie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piata Victoriei.

rn

PNL face plangere penala impotriva
ministrului de Interne, Carmen Dan

rn

Liderul PNL Salaj, Lucian Bode, anunta imediat dupa proteste ca PNL va depune o plangere penala impotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, si a prefectului de Bucuresti.
PNL s-a intrunit luni, 13 august, in sedinta Biroului Permanent National, unde a fost prezent si liderul liberalilor salajeni, deputatul Lucian Bode, care este si vicepresedinte al PNL la nivel national. Una dintre cele mai importante decizii luate de PNL a fost ca va depune o plangere penala impotriva ministrului Carmen Dan si impotriva prefectului de Bucuresti.
"Discutiile din Biroul Executiv National s-au concentrat asupra evenimentelor din data de 10 august si a repercusiunilor lor regretabile pentru cetatenii prezenti la Bucuresti. Abuzurile la care au fost supusi protestatarii pasnici si premeditarea aproape diabolica a acestui eveniment, soldat cu nenumarati raniti, a condus la o serie de decizii luate astazi in BEX: depunerea unei sesizari penale la Parchetul de pe langa “nalta Curte de Casatie si Justitie, care ii vizeaza, in principal, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, si pe prefectul Capitalei (…)
PNL va continua sa asigure asistenta juridica gratuita tuturor cetatenilor vatamati la protestul din 10 august, care au suferit leziuni sau a caror integritate fizica a fost pusa in pericol, in formularea plangerilor penale sau a actiunilor in instanta (…)
Astfel de actiuni indreptate asupra poporului roman nu pot ramane nepedepsite iar PNL va lupta in continuare pentru a scapa Romania de abuzurile si incompetentta lui Dragnea si a acolitilor sai!", a declarat deputatul salajean Lucian Bode.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.